Procesversnellers in de praktijk

Voorbeelden en toepassingen

Voorbeelden en toepassingen

Interne processen gestroomlijnd

Voorbeelden van een aantal procesversnellers

Bij KWEEKERS Care begrijpen we de uitdagingen waarmee zorginstellingen dagelijks te maken hebben. Met onze procesversnellers nemen we deze uitdagingen weg door het werk eenvoudiger en efficiënter te maken. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van procesversnellers die jouw organisatie kan helpen.
Klik op hieronder op een item om meer te lezen.

Doelen

Doelen standaard in een evaluatierapport terug laten komen

Ontdek hoe het versnellen van het proces om doelen in evaluatierapporten op te nemen met U-Turn zorgt voor efficiëntie en nauwkeurigheid. 

Als zorgverlener moet je doelen en acties handmatig overnemen van zorgplannen naar evaluatievragenlijsten. Het handmatig overzetten van doelen naar evaluatierapporten betekent dubbele handmatige invoer en het vergroot ook nog eens de kans op fouten. Met de U-Turn kunnen doelen automatisch worden overgenomen in evaluatierapporten, waardoor deze handmatige handelingen overbodig worden. Geen dubbel werk en verlies van kostbare tijd meer! Het levert je efficiëntere processen en minder foutgevoeligheid op. Daarmee bespaar je als zorgprofessional al snel 10 minuten per evaluatiemoment. 

Lees meer over doelen in een zorgplan >

Belangrijkste voordelen van het versnellen van het proces met U-Turn:

 • Geen handmatige invoer meer nodig bij het overzetten van doelen in evaluatievragenlijsten. 
 • Vermindering van administratieve handelingen en regeldruk. 
 • Bespaar 10 minuten tijd per evaluatiemoment en verhoog de productiviteit. 

Optimaliseer als zorgverlener de zorgprocessen door de inzet van de U-Turn. Neem contact op voor persoonlijk advies op maat. 

Locatietoekenning

Automatische locatietoekenning op basis van intake vragenlijst

Zeg vaarwel tegen handmatige locatietoekenning: bespaar tijd en verbeter precisie met de U-Turn binnen Nedap Ons®.  

De cliëntadministratie van jouw zorgorganisatie heeft er dagelijks mee te maken: het toekennen van locaties voor een cliënt die zorg nodig heeft. In de intake vragenlijst wordt aangegeven voor welke zorg iemand in aanmerking komt, waarbij de locatietoekenning vervolgens handmatig wordt gedaan. Dit proces is niet alleen tijdrovend, maar ook erg foutgevoelig.

Een geautomatiseerde locatietoekenning is de oplossing! Maar hoe doen wij dat? Wij voegen een element toe aan de vragenlijst in Ons® en maken gebruik van de U-Turn. Zo worden locaties direct toegekend vanuit de vragenlijst.

Het resultaat?  

 • Minder administratieve handelingen;
 • Minder foutgevoeligheid;
 • Een tijdsbesparing van maar liefst 10 minuten per handeling. 

Kies voor de inzet van de U-Turn binnen Nedap Ons® en ervaar het gemak. Dit betekent meer tijd voor hetgeen waar het echt om gaat: het bieden van de beste zorg voor je cliënten! 

Gegevens

Automatisch medewerker gegevens vanuit AFAS vullen in Ons®

Ontdek de kracht van onze HR-pakketintegratie – Bespaar tijd en minimaliseer administratieve lasten! 

Je kent het vast wel: het tijdrovende proces van handmatig gegevens overzetten naar Nedap Ons®. Het toevoegen van deskundigheidsprofielen, contractomvang, soort contract, CAO en de bijbehorende autorisatierollen kan een arbeidsintensieve klus zijn. Maar maak je geen zorgen! Wij hebben de oplossing. 

Met de U-Turn creëren we een unieke functie in het HR-pakket, hierdoor zijn handmatige handelingen niet meer nodig. Door simpelweg de gegevens van uw medewerkers in AFAS HR in te voeren, wordt automatisch en naadloos de overdracht gerealiseerd naar Nedap Ons®. Zo worden niet alleen de gegevens moeiteloos overgenomen, maar wordt ook het juiste autorisatieniveau binnen Ons® automatisch bepaald op basis van de betreffende functie. 

Het resultaat?

 • Een aanzienlijke tijdswinst van maar liefst 15 minuten per medewerker!;
 • Dit betekent meer efficiëntie in jouw processen en minder administratieve rompslomp;
 • Zo kun jij je richten op wat écht belangrijk is: zorg. 

Kies voor de soepele integratie van onze U-turn in het HR-pakket van de software van AFAS en ervaar zelf de voordelen. Vereenvoudig workflows, verminder fouten en optimaliseer je HR-beheer. Profiteer vandaag nog van onze automatische gegevensoverdracht en geef jouw medewerkers en jezelf de tijd en ruimte voor dat kopje koffie!

Cliënt ‘uit zorg’

Vertrek cliënt: automatische aanpassing status samenhangende onderdelen

Optimaliseer het vertrek van cliënten en automatiseer de daarmee samenhangende onderdelen binnen Nedap Ons® middels de U-Turn.   

Het beëindigen van zorg voor een cliënt brengt vele handmatige taken met zich mee. Naast het uit ‘uit zorg’ melden van de cliënt is het van belang om de daarmee samenhangende onderdelen ook op te pakken, zoals: 

 • Einddatum op de locatie van de cliënt toevoegen;

 • Archiveren van vragenlijsten die aan de cliënt gekoppeld zijn; 

 • Archiveren van het zorgplan van en documenten over de cliënt; 

 • Betrokken medewerker bij de cliënt beëindigen.  

Dit proces kan erg tijdrovend zijn, vol handmatige handelingen die waardevolle tijd in beslag nemen. Gelukkig biedt de U-Turn de oplossing! Hiermee worden deze processen geautomatiseerd. Wanneer een cliënt ‘uit zorg’ wordt gemeld binnen Ons® zorgt de U-Turn voor het invullen van einddatums en statuswijzigingen voor de daarmee samenhangende onderdelen.  

Wat betekent dit voor jou? 

 • Minder administratieve handelingen; 

 • Hogere efficiëntie door optimalisatie van het uitstroomproces (verkorte doorlooptijden); 

 • Een tijdswinst van maar liefst 30 minuten per cliënt die uit zorg wordt gemeld.  

Optimaliseer het vertrek van cliënten door het toepassen van de U-Turn binnen Ons® en krijg de ruimte om dat kopje koffie met de cliënt te gaan drinken! 

Autorisatie op medewerker

Autorisatie op medewerker automatisch beperken indien geen contact met cliënt

Optimaliseer AVG-conformiteit en vereenvoudig autorisaties met U-turn! 

Heb je te maken met het complexe proces van handmatige autorisaties op basis van cliënt-medewerker relaties in Ons®? Dan weet je waarschijnlijk hoe tijdrovend en foutgevoelig dit kan zijn. Maar wij hebben goed nieuws! Er is een oplossingen. 

Door de U-Turn in te zetten wordt het toekennen van autorisaties geautomatiseerd én geoptimaliseerd. Geen gedoe meer met handmatige toekenningen en risico’s van te brede rechten voor medewerkers zonder daadwerkelijke cliëntrelaties. 

Dankzij U-turn wordt de autorisatie op de medewerker-relatie automatisch beperkt als er geen contact is met een cliënt. Hierdoor wordt voorkomen dat medewerkers onbedoeld toegang hebben tot cliëntgegevens waar ze niet bij betrokken zijn. Geen verkapte vormen van autorisatie meer, maar een strak gereguleerd en AVG-compatibel autorisatie model. 

Met deze slimme aanpassing in het autorisatiebeleid: 

 • Bespaar je kostbare tijd en verminder je administratieve rompslomp.;
 • Maak je enorme tijdwinst voor je HR-team (vaak tot wel 15 minuten per medewerker); 
 • Krijg je meer efficiëntie, minder fouten en soepelere compliance met de AVG-regelgeving. 

Zorg voor een waterdicht autorisatiesysteem dat de privacy van jouw cliënten en medewerkers waarborgt. Kies voor U-turn en optimaliseer je processen vandaag nog. Ontdek de kracht van geautomatiseerde beperking van autorisaties en transformeer uw HR-beheer naar een hoger niveau! 

Autorisatie op medewerker

Autorisatie doorzetten van AFAS naar Ons® op basis van locatiebereik of rooster

Zet de U-Turn in om autorisaties automatisch door te zetten van AFAS naar Ons op basis van locatiebereik of rooster! 

We begrijpen dat het handmatig toewijzen van toegangsrechten tot cliënten binnen Nedap Ons® een tijdrovend proces is voor jouw team. Gelukkig biedt U-turn de ideale oplossing voor dit probleem! 

Met de U-turn hoef je je geen zorgen meer te maken over het handmatig uitvoeren van deze autorisaties. Het enige wat je hoeft te doen, is de gegevens van jouw medewerkers invoeren in AFAS, inclusief het team/organisatorische eenheid, contract en functie. Vervolgens neemt U-turn het over en zorgt automatisch voor een naadloze overdracht van de autorisaties van AFAS naar Nedap Ons®. Hierbij heb je twee handige opties:

 • Autorisatie op basis van locatiebereik: De U-turn zorgt ervoor dat medewerkers toegang krijgen tot cliënten binnen het bereik van hun specifieke locatie. Dit betekent dat ze alleen de relevante gegevens zien die betrekking hebben op hun toegewezen locatie, wat zorgt voor een efficiënter werkproces. 
 • Autorisatie op basis van rooster: De U-turn biedt ook de mogelijkheid om toegangsrechten te baseren op het rooster van de medewerker. Dit betekent dat zij enkel toegang hebben tot cliëntgegevens binnen hun eigen rooster, waardoor de privacy en beveiliging van gevoelige informatie gewaarborgd blijft. 

Hiermee zorg je voor een geautomatiseerde, probleemloze en accurate overdracht van autorisaties naar Nedap Ons®. Dit bespaart jouw team kostbare tijd en minimaliseert het risico op fouten in het toekennen van toegangsrechten. 

Vereenvoudig het proces, verhoog de productiviteit en zorg voor een veilige en gecontroleerde toegang tot cliëntgegevens. Neem vandaag nog de stap naar efficiëntie met de U-turn! 

Heb je andere vragen over onze diensten?

Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Laat je inspireren

Of je nu op zoek bent naar informatie, oplossingen of mooie verhalen.
Laat je inspireren en ontdek wat er allemaal mogelijk is.